Bugun...


GÜLCAN IN İSMİ CADDELERE VERİLMELİ
Ahmet Öztürk "Milli sporcumuzun adını hemen bir parka, sokağa, caddeye vermelidirler.

GÜLCAN IN İSMİ  CADDELERE VERİLMELİ
+ -

Ziraat Teknisyeni Ahmet Öztürk son yazısında Gülcan Mıngır için yazdı. Ahmet Öztürk  "Milli sporcumuzun adını hemen bir parka, sokağa, caddeye vermelidirler. Söz konusu sokağın adı, parkın adı Gülcan MINGIR' la birlikte anılmalıdır. Çünkü O insan bunu çoktan hak etmiş durumdadır." dedi.


İşte Ahmet Öztürk'ün yazısı:


GÜLCAN MINGIR


Gülcan MINGIR ismi; artık bir Süreyya AYHAN, bir Yaşar DOĞU, bir Mehmet TERZİ, bir Hamit Kaplan, bir Mustafa DAĞISTANLI, bir Naim Süleymanoğlu, bir Ahmet AYIK ve daha niceleri gibi altın madalyalı sporcu olarak anılacaktır. O'da birçok şampiyon sporcumuz gibi Türk Bayrağını dünya kamuoyunda dalgalandıran, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuran isimlerden birisidir artık. Kazanılan başarı; ülkemiz adına kazanılmış büyük bir başarıdır. Sporcumuzu yürekten kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.


            Gülcan, ülkemizin gururu oldu. İlimizin gururu oldu. İlçemizin gururu oldu. En çok ise Döğer Beldemizin gururu oldu. Çünkü içimizden birisiydi. Tanıdığımız, bildiğimiz, nasıl yetiştirildiğine tanık olduğumuz, böyle bir başarıya imza atacağı aklımızın ucundan bile geçmeyen, Döğer'imizin mütevazı bir ailesinin imkânsızlıklarından doğan yeteneğiydi.


 


Sporcumuz, daha ilkokulda okurken Döğer Kasabası'nda beden eğitimi öğretmeni olan; bir Gülcan kadar hırslı, gayretli, çoğu öğretmenimize örnek olmasını arzuladığımız Sayın Hasan BAL tarafından keşfedildi. Gülcan'ın yarınlarda başarılı bir atlet olacağını yıllar önce Sayın Hasan BAL keşfetti. En az Gülcan kadar tebrik edilmesi gereken insanlardan birisi de sayın hocamdır. Okulda ders bittikten sonra herkes evinin yolunu tutarken; O birkaç tane yetenekli öğrencisini Döğer Stadyumuna getirir. Onları yılmadan, bıkmadan her gün çalıştırırdı. Ben onun çalışmalarına bizzat ve çoğu kez tanık oldum. Çocukları yarışmalara hazırlardı. Ben burada Sayın Hasan Hocamı da yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Nice Gülcanları yetiştireceğine de yürekten inanıyorum.


Başta Döğer Beldesi olarak, İhsaniye İlçesi olarak milli ve altın madalyalı bir sporcumuz var artık. Bildiğim kadarıyla daha önce ismi duyulmuş, başarısı bütün dünyaya mal olmuş, bizim çevremiz insanlarından bir altın madalyalı sporcumuzun olduğunu hiç duymadım. Gülcan bunların ilki olmuştur. Bizi gururlandıran, duygulandıran ilk yarışmacımız diyebiliriz.


Peki; biz onun için ne yapabiliriz? Onun ismini nasıl ölümsüzleştirebiliriz? Gelecek kuşaklara örnek olması konusunda neler yapabiliriz?


Öncelikli olarak burada iş belediyelerimize düşmektedir. Milli sporcumuzun adını hemen bir parka, sokağa, caddeye vermelidirler. Söz konusu sokağın adı, parkın adı Gülcan MINGIR' la birlikte anılmalıdır. Çünkü O insan bunu çoktan hak etmiş durumdadır.





Bu haber 4455 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI