Bugun...


ANALAR ELBET AĞLAMASIN
Aziz Aslan yazdı...! ANALAR ELBET AĞLAMASIN

ANALAR ELBET AĞLAMASIN
+ -


Değerli dostlarım, şu bir gerçektir ki bütün devletler, silahlı başkaldırıda bulunan herkesi, şiddetle yola getirir. Başka çaresi yoktur. Şiddete başvuranlara çiçek atamazsınız. Zaten devletler böyle yapmasalardı devlet olamazlardı.



Analar ağlamasın diyorlar. Anaların ağlamasını kimse istemiyor ama sormazlar mı adama; analar ağlamasın diyerek yola çıktığınız bu proje acaba sizin projeniz mi? Adını bile koyamadığınız, açabildiğinizde içinde nelerin olduğunu kendinizin bile bilmediği şu çok önemli olan nem elem açılımını sizin kulağınıza kimlerin fısıldadığını bilmiyor mu bu millet?


Ağa paşaların emriyle çaresizlik ve şaşkınlık içinde bu milletin hiç menfaatine olmayan yollara düştüğünüzü de çok iyi biliyor bu aziz millet. Sanki çiçek toplamak için gittikleri dağlardan inenleri neyin karşılığı serbest bırakıyorsunuz diye soruyor bu millet.



Bu millet biliyor. Bilmek zorundadır. Gelişmeleri sessizce izleyen ve adeta kaderine razı olan bu necip millet henüz tam anlayamadıysa da en kısa zamanda anlayacak. Çünkü bu necip millet bu toprakları devlet yapmak için çok çile çekti. Bunun için tarihi boyunca hep şehit verdi. Çanakkale savaşında 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp ta’ analar ağlamasın, biz bu savaştan vazgeçelim.’ Demedi. Kurtuluş savaşında analar ağlamadı mı? Kimse çıkıp ’Analar ağlamasın, Biz şu Yunanlılarla anlaşalım.’dedi mi? Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Bir tek kişi Türkiye’de çıkıp ta ‘analar ağlamasın, biz bu mücadeleyi durduralım dedi mi? Elbette ki hayır. Çünkü bu büyük milletin bağrı yanık anaları ve babaları devletine isyan edip mücadeleyi durduralım deselerdi şimdi bu güzelim dünyanın en vazgeçilmez topraklarında başka milletlerin insanları yaşıyor olacaklardı. Türk milleti bu topraklarda yaşamanın zor olduğunu biliyor. Kendisini dünyadaki şer güçlerin hiç rahat bırakmayacağını da iyi biliyor. Onların her zaman içinden uydular bulacağını da biliyor. Çok çile çekerek, can vererek, kan vererek bunları öğrendiği için de bu açılım denen şeyin başbakanın dediği gibi “devlet projesi” olmadığını ve olamayacağını da biliyor.



Sevgili okuyucum, sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu da yabancıların bizim üzerimizde asırlık hedeflerine hizmet etmesi için oynadığı bir oyun. Hükümet bu oyuna alet oldu, ama bu millet oyuna gelmeyecek ve bu oyunu bozacaktır. Türküyle, Kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, alevisiyle, sünnisiyle bu toprakların birlikte kazanıldığını ve ancak birlikte korunabileceğini fevkalade bilmektedir. Bu senaryoları yazanlar ve aktörleri kendi hesaplarında boğulacaklardır. Göz boyamaktan ibaret günübirlik oyunları bu milletin yutmadığına tarih çok defa şahit olmuştur. Göz boyama operasyonu olduğunu başbakan da “hazmettire, hazmettire” sözleriyle de itiraf etmiş olmuyor mu? Milletin bir şeyden haberi yok, zamanla hazmedecek demek istiyor. Zaten anayasa değişikliğini de açılımın bir parçası olarak değerlendiriyor kendi ağzından;”anayasa değişikliği orta ve uzun vadede açılım projemizin önünü açacak.”diyor. Elbet takdir sizlerindi


Sahi bu açılımın şu ana kadar aylardır, bebek katini kahraman yapmanın haricinde bir faydasını gören oldu mu sizce?


 


AZİZ ASLAN /KOCATEPE GAZETESİ


 


  






Bu haber 10802 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI