Bugun...


TÜRK SAĞLIK-SEN TEŞKİLAT BULUŞMALARI
Türk Sağlık-Sen tarafından "20.Yıl Teşkilat Buluşmaları" adıyla düzenlenen toplantıda, 22 ilden Şube Başkanı, Şube Başkan Yardımcısı, Disiplin ve Denetmeler Kurulu Üyeleri ve İşyeri Temsilcilerimiz bir araya geldi.

TÜRK SAĞLIK-SEN TEŞKİLAT BULUŞMALARI
+ -

Türk Sağlık-Sen tarafından "20.Yıl Teşkilat Buluşmaları" adıyla düzenlenen toplantıda, 22 ilden Şube Başkanı, Şube Başkan Yardımcısı, Disiplin ve Denetmeler Kurulu Üyeleri ve İşyeri Temsilcilerimiz bir araya geldi. Türk Sağlık-Sen teşkilatında görev yapan 1200 kişilik toplantı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Ermenistan Hesap Vermeli

Açılışını Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal'ın yaptığı toplantıda ilk olarak Genel Başkanımız Önder Kahveci tarafından slayt eşliğinde bir sunum konuşma yapıldı.

Konuşmasına Hocalı soykırımın da katledilen Azerileri anarak başlayan Genel Başkanımız Önder Kahveci " 25-26 Şubat 1992 yılında Hocalı'da 613 Azeri kardeşimiz Ermeniler tarafından katledildi. Soykırıma uğradı. Binlercesi yaralandı. 1 Milyon insan yurtlarını terk etti. Bu soykırım tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşti. Tüm insanlık buna şahit oldu, fakat sesiz kalmayı sürdürüyorlar. Fakat biz Soykırımın 20. yılında bu katliamı bir kez daha dünyaya hatırlatıyoruz. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmeli, dünden bu güne işlediği insanlık dışı vahşetin hesabını insanlık karşısında vermelidir diyoruz" şeklinde konuştu.

Onurlu Bir 20 Yılı Geride Bıraktık

Türk Sağlık-Sen'in onurlu bir duruşla 20 yılı geride bıraktığını hatırlatan Genel Başkanımız Önder Kahveci "Türk Sağlık-Sen her türlü baskıya ve engellere rağmen 20. yılını geride bıraktı. 20 yıldır sürdürülen onurlu mücadelede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Sağlık-Sen gerçek sendikacılığın adresi olarak çalışanlar için hak bildiği yolda yürümeye hiç durmadan devam edecek" dedi.

Döner Sermayeler Emekliliğe Yansıtılmalı
Konuşmasında sağlık alanında yaşanan gelişmelere de değinen Genel başkanımız Önder Kahveci 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemelerin önemli bir bölümünde çalışanlar mağdur edildiğini kaydetti. Performansa dayalı döner sermaye sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci "Döner sermayeler kalite denetimleri altında çalışanları cezalandırmaya bile dönüştürüldü. Biz artık adaletli ve hakça dağıtımın yapıldığı, emekliliğe yansıtılan bir döner sermaye sistemi istiyoruz" dedi.

Toplu Sözleşme Yasası Beklentileri Karşılamaktan Uzak
Konuşmasında TBMM'de olan Toplu Sözleşme Yasasına da değinen Genel Başkanımız Önder Kahveci söz konusu tasarısının kamu çalışanlarının beklentisini karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti. Demokrasiden uzak, katılımcılığı esas almayan bir yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Yeni anayasa ile ilgili çalışmalardan bahseden Genel Başkanımız Önder Kahveci Yeni Anayasanın daha demokratik, çağdaş ve özgürlükçü, temel hak ve hürriyetleri teminat altına alan ve çalışanların haklarını ileriye götüren bir anayasa olmasını arzu ettiklerini kaydetti.
Kahveci Anayasa'nın ilk üç maddesinin muhafaza edilmesinin milli birlik ve bütünlük için şart olduğunun kaydederek bunun aksi söylemlerin iyi niyetle bağdaşmadığını belirtti

İşyeri Temsilcilerimiz Siz Büyük Bir Kuvvetsiniz

Toplantının sonunu da işyeri temsilcilerine seslenen Genel Başkanımız Önder Kahveci sözlerini şöyle tamamladı: Sizler büyük bir kuvvetsiniz, birliktelik içerisinde önümüzdeki dönemde de çalışmalarınızı yürüteceğiz. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. Hakkı savunacağız, çalışandan yana olacağız. Zafer Türk Sağlık-Sen'in olacaktır. Hepinize işyerlerinizdeki şanlı mücadelede başarılar diliyorum.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından eğiticiler Pınar Subaşı tarafından "Etkili İletişim ve Beden Dili" Yaşar Ateşsoy tarafından da "Liderlik" konularında eğitim verdi.












Bu haber 9885 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI