Bugun...


Mehmet MINGIR Basın Açıklaması Yaptı
MEHMET MINGIR’IN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ULU’NUN 29.03.2014 TARİHLİ SON KONUŞMASINA CEVABIDIR

Mehmet MINGIR Basın Açıklaması Yaptı
+ -

    Sayın Belediye Başkanı Ahmet ULU'nun 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Hoporlöründen yapmış olduğunuz son konuşmanızda mevcut Belediye Başkan Adayımıza yönelik hiçbir suçlama ve karalamaya konu olabilecek bir şey veya malzeme bulamadığınızdan kendininde o dönemde Belediye Meclis Üyesi olduğu bir yönetime tarafıma yapmış olduğunuz suçlamaları üzüntü içerisinde dinledim.


    Oysa ki biz beklerdik ki mevcut Belediye Başkanının yapmış olduğu yanlışları dillendirerek vatandaşları bilgilendirmenizi beklerdik. Ancak bunu yapmayarak bizleri şaşırtmadınız. Çünkü Sayın Ömer GÜNGÖR'ün bütün vebali siz sayın Ahmet ULU'ya aittir. Şöyleki Ömer GÜNGÖR'ün seçilmesinde büyük rol oynamış ve vebal almıştır. Oysaki, başkaları yapmış olsa onları kafir dahi ilan edecek bir yapıya sahip olan Ahmet ULU, Ömer GÜNGÖR'ün seçilmesi için köydeki yakın akrabası bütün bayanları partiye üye etmiş ve son gün temayülde  Ömer GÜNGÖR'ün seçilmesine ve Döğer'in 5 yıl daha kaybına sebep olmuştur. Bunun yanın da adı geçen  Belediye Başkanının  yapmış olduğu hataları ve yanlışları örtbas ederek sürekli kapatmaya çalışmış ve yanlışları hep savunmuş ve yanlış yaptıklarını bile bile Belediye Başkanına sahip çıkmıştır. En son Ulusal basında da çıkan ahlak dışı olaylarda da hiçbir tavır takınmamıştır. Hatta aynı yanlışın içinde olan tabi kendisi de bu yanlışın içinde idi insanlarla birlikte hareket ederek ve bu kişileri de yanına alarak seçim çalışmalarını yürütmüştür. Mesela milli değerimiz olan Halk evinin belediyenin elinden çıkmasına ve sadece ellerinden çıkarmak için para vermeyi düşündükleri beton yığınlarının Döğer bütçesinden çıkmasına ve milyarlarca liranın sokağa atılmasına göz yummuş ve utanmadan bunlardan bahsedeceğine şahsımın dönemine ait karalama kampanyasına kalkışmıştır. Ömer GÜNGÖR'e neden sataşmamıştır bu son derece düşündürücüdür. Bir menfaatmi söz konusudur. Bunu bir kendiniz ve bir de yüce Mevla biliyor. 


       Madem sen siyaset yapacaktın hiçbir şaibesi olmayan sayın adayımız Mehmet DEMİREL hakkında hiçbir şey söyleyemediğin gibi onun yaptığı projeleri kopye ettin, onun yaptığı konuşmaları taklit ettin ve sıkılmadan adayımız hakkında aday odluda namaza başladın gibi ucuz, basit ve basiretsiz siyaset yaparak nasıl bir karaktere sahip olduğunu göstermiş oldun. Sana akıl veren ve senin konuşmalarını yazan o fındık beyinliler cesaretleri varsa bu konuşmaları sana son gün ve son saat değilde daha evvel senin eline yazıp verselerdi o zaman ona göre cevap verirdim. Sen bunları akıl edecek kapasitede değilsin.


       Şimdi senin küçümsediğin ve seninde muhalefet meclis üyesi olarak içinde bulunduğun o dönemki yönetimde acaba Döğer'in menfaatine olan hangi olumlu işe evet dedin hatırlamıyorsan o dönemdeki bütün belge ve bilgiler şu an elinde mevcut aç bak çünkü sen o dönemde Döğer'in menfaatine olan her işte  çekimser kaldın ve çekimser oy kullandın bunları önce bir hatırlatalım. Ondan sonra sen MHP'li belediye sayesinde medeniyeti öğrendin. Çünkü eğer biz o tuvaletleri yapmasaydık tarihi eserimiz olan Kervansarayımız hala şu an için tuvalet görevini üstlenecek sidik ve pis kokudan ziyaretçi dahi gelemeyecekti. Biz Döğer'in onurunu, gururunu bu pislikten kurtararak koruduk. Bizden önce Sığır Kervansarayın önünde toplanırken biz göreve geldiğimizde kabristanın yanındaki çeşmeyi ve ağarları kaldırarak gölbaşına yeni çeşme yaptık ve kasaba meydanını pislikten kurtardık. O dönemde yaptıklarımı tekrar sana hatırlatmak istiyorum;


      1- Şu an seninde en çok yararlandığın İhsaniye - Döğer arası olan güzergahı o dönemde Bayındırlık Bakanımız olan Abdülkadir AKCAN ve bizlerinde gayretiyle Köy Hizmetlerinden Karayolları ağına geçirdik. Senin ekibinde Döğer çıkışında olan mesafeyi Kızkapana kadar geri çektirdiğinden şu an o kadar mesafe karayolunun dışında kaldığından sonuç ortadadır.


     2-Kasabamızın bütün sokakları Karayolları tarafından asfaltlanmıştır.


     3- Kazaktepesinden başlamak kaydıyla merkezi yerler PTT kanalıyla  fiberoptik kablo ile yer altına alınarak  çevredeki telefon direkleri ortadan kalkmıştır.


    4-En önemlisi yeni yapılan şu anda oturmuş olduğun Belediye Binasının borcu benim dönemimde ödenmiştir.


     5-Belikçayırdan başlamak üzere Fatih Mahallesi dahil  9 kilometre kanalizasyonu yaparak mahalleyi pislikten kurtararak su şebekesini de yaptık.


    6-Gölbaşından Kabuklu köprüye kadar kanalizasyon ana hattını yeniledik.


    7- Kepçeyi Kasabamıza kazandırdık ve 12 yıldır Kasabamıza hizmet vermektedir.


    8- Urfa dan getirdiğimiz Grayder de 12 yıldır Kasabamızın hizmetindedir. Sizin de takdir ettiğiniz yönetiminizde küçük Grayderi Gazlıgöl Belediyesine satılmıştır.


   9-Döğer Sağlık Ocağına ait olan Ambulans sizin zamanınızda alınıp İhsaniye'ye verildiği halde neden sesinizi çıkaramadınız.


   10-Kasabamıza bir adet et arabası kazandırdık. Mezbahaneye 3. sınıf ruhsat aldık ama maalesef o da sizin döneminizde kapatıldı.


   11-Ayrıca Kasabamız öğrencileri için iyi nesiller yetişmesi için Belediyenin altına Kütüphaneye yer vererek mefruşatını döşeyerek yavrularımızın ve Kasabamızın hizmetine sunduk.


   12- Döğer'de barajın yanına ev yaparak ilk ağaçlandırma derneğini kurulmasına sebep olduk. İleride inşallah piknik yapılabilecek güzel bir alan olacaktır. Halvatepesini de ağaçlandırdık ancak bizden sonraki belediye başkanları maalesef sahiplenmedi.


   13- Kasabamızın hali hazır haritasını Belediyeden bir kuruş masraf olmadan Bakanımız Akcan sayesinde yaptırılmıştır ( O günkü değeri 67.000.000.-‘dır.)


   14- Benim almış olduğum Hundaiy marka makam aracı akıbeti tarafınızcva da bilindiği halde ne oldu, neden hurda fiyatına satıldı. Araba nereye giderken kaza geçirdi ve hurdalık oldu. Zararı karşılandımı.


    15-Fındıklı göleini inşa ettik. Bizim tarafımızdan yapılan fındıklı göletinin taşlama işi ve bakımını 10 yılda Ak partili yönetim tarafından yapılamadı.


    Sayın Ahmet ULU bunlar sadece hizmetlerimizden bazıları biz umut ederdik ki siyaseti ve seçimleri kirletmeden yapmanız ve bizim adayımız gibi bu güne kadar yapılan hizmetlere teşekkür etmenizi. Ama maalesef bu işleri sizden beklemek yanlış olurdu. ALLAH'a şükür ki 5 yıl yapmış olduğum hizmetlerde çalmadım, çaldırmadım, din istismarcılığı yapmadım. Kimseyi ALLAH'la kandırmadım. Ben partili partisiz hiç kimseye ayrım yapmadan alnımın akıyla onurumla, şerefimle, gururumla vatandaşlarıma hizmet ettim. Şu anda Vatandaşlarımın içinde alnım ak, yüzüm pak gezebiliyorum. Onun için de yaradanıma hamd ediyorum. Zaman her şeyin ilacıdır. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Kasaba Halkıma Saygıyla duyurulur.


 Mehmet MINGIR




 





Bu haber 3371 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI