Bugun...


Baraj Müteahidi İntihar Etti.
Baraj Müteahidi İntihar Etti.

Baraj Müteahidi İntihar Etti.
+ -

   Döğer Emregölü sulama sistemini inşa eden ve halen yapımı devam eden Beyköy Sulama Göleti Müteahhit'i Uğur Kara bileklerini keserek intihar etti. Mafyanın makinelere el koyması ile gölet inşaatı durdu.


    Beyköy Sulama Göleti 25 Ağustos 2013'de Bakan Veysel Eroğlu'nun katılımı ile temeli atılmıştı. Temel atma töreninde Sulama göletini verilen sürede bitirme sözü veren Müteahhit Uğur Kara Veysel Eroğlu ile birlikte pazarlık yaparken objektiflere yansımıştı. Gölet inşaatının büyük bir bölümünü bitiren Kara bir süredir sıkıntı içindeydi.


    Balıkesir kökenli ve kendi ismi ile aynı adı taşıyan İnşaat firması sahibi Uğur Kara, İhsaniye Beyköy Sulama Göleti işine başladıktan bir süre sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Beyköy dışında başka yerlerde de devam eden işleri nedeniyle zamanında alamadığı ödenekler yüzünden ödeme sorunu yaşayan Uğur Kara borç para aramaya başladı.


    Bir yandan aldığı işleri yetiştirmeye çalışırken bir yandan borç para arayan Müteahhit Kara beklediği desteği kimseden bulamayınca tefecilerden borç para almak zorunda kaldı. Yaptığı işlerin hak edişlerinden gelen paralarla zor günleri atlatmaya çalışan müteahhit ne yaptıysa ödeme konusunda disiplini sağlayamaması üzerine birde tefeci baskısı bindi.


    Balıkesirli müteahhit işadamı Uğur Kara, aldığı borçların ödeme günü geldiği zaman kasada para olmayınca Balıkesir Bahçelievler Mahallesi'nde ki evinde bileklerini keserek intihat etti. Arkadaşlarının 1 gün boyunca haber alamaması üzerine eve giren polis iş adamını banyoda kanlar içerisinde buldu. ‘Onursuz yaşayamam' şeklinde mektup bıraktığı ortaya çıktı.


    48 yaşındaki Uğur Kara'nın ‘Onursuz yaşayamam' diyerek mektup yazdıktan sonra bileklerini keserek intihar ettiği ortaya çıktıktan sonra borç aldığı tefeciler İhsaniye'ye gelerek Beyköy Sulama Göleti inşaatında bulunan iş makinelerine el koyarak Afyon'dan götürdü. Mahkeme kararı olmadan yapılan el koyma olayından sonra Gölette çalışanlarda inşaatı terk etti.


    Yaklaşık bir yıl önce temeli atılan Beyköy Sulama Göleti inşaatı durdu. Müteahhit'in intihar etmesinden sonra alacaklıların iş makinelerine el koymasından sonra çalışanlarda inşaat alanını terk ettiler. Gölet inşaatının yüzde 70'lik bölümünün tamamlanmasına rağmen yaşanan olaylar nedeniyle çalışmalar durdu. İnşaat alanında şantiye binası ve DSİ'ye ait borular kaldı.


    İnşaat çalışmasını sık sık inceleyen İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya inşaat çalışmaları hakkında bilgi alıyordu. Müteahhit'in intiharı ve iş makinelerine el konulması üzerine Gölet çalışması tamamen durdu. DSİ inşaatı inceledikten sonra göletin tamamlanması için yeni bir ihale açacak. Müteahhir firmanın DSİ'den ne kadar alacağı var yapılan incelemeden sonra ortaya çıkacak.


 


 


 




Bu haber 4875 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANANLAR HABERLER
SON HABER YORUMLARI
Tevfik kum
17-12-2023 14:33:00

Çokbeyeniyorum
ozguraytar063@gmail.com
08-12-2023 11:24:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erdal özdemir
15-10-2023 21:32:00

Allah rahmet eylesin

Erdal özdemir
15-10-2023 21:31:00

Allah rahmet eylesin
Gungor sen
31-08-2023 17:16:00

Adam gibi adamsın.slm olsun
Seydi Ahmet YAVUZ
22-06-2023 20:26:00

Allah rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun
Nurettin Yağdıran
22-06-2023 16:52:00

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah kabrini cennet eylesin
21-01-2023 11:10:00

allah kabrini cennet eylesin
YUKARI